// Zelfacceptatie. Hoe doe je dat? //

Niemand is perfect. Dus jij ook niet. En dat HOEFT ook niet. Waarom zou je zo streng voor jezelf zijn? Jij bent JIJ en je bent precies goed zoals je bent! BESEF dat je niet perfect hoeft te zijn én BESLUIT dit ook voor jezelf. Niet perfect is het nieuwe perfect en dat betekent gewoon dat je dapper bent. Het is soms al moeilijk genoeg met hetgeen waar je mee moet dealen.

Op het moment dat jíj BESLIST om jezelf te accepteren, ben je al over de helft! Wanneer je continue bezig bent én blijft met jezelf ‘afkeuren’ leg je de nadruk ook juíst daarop. Als je het maar lang genoeg herhaalt in jezelf, ga het op een gegeven moment geloven. En HOPPA, je overtuiging hierover is geboren…

BESLIS dus wie of wat JIJ wilt zijn. Dat is jouw taak en van niemand anders.
Jij bepaalt. Jouw gedachten kies jíj. In plaats van ‘afkeurende’ gedachten kun je ook ‘opbeurende’ gedachten kiezen.
Het principe werkt het zelfde. Als je het maar vaak genoeg herhaalt in je hoofd, ga je het geloven en kan er dus ook een NIEUWE overtuiging komen die beter bij je past! Just Saying!

Daarnaast zijn wij allemaal ‘gevormd’ door invloeden uit het verleden.
Hierdoor zijn ook allerlei overtuigingen/gedachten ontstaan, die we zijn gaan geloven. Zowel negatieve als positieve overtuigingen. Door negatieve overtuigingen geef je vaak onbewust een afwijzing aan jezelf waardoor je belemmerd wordt in je geluksgevoel!

Een overtuiging is een gedachte die je bent gaan geloven.
Een gedachte kun je veranderen. YEAH!
Zelfacceptatie heeft alles te maken met hoe jíj dat voelt en dat werkt door op je gedrag.
Zelfacceptatie begint jezelf.

Kies bewust. Welke gedachten geef jij aandacht? De afkeurende of opbeurende?

#feelgoodandshine