// Zit jij vaak in de slachterofferrol? //

Voor sommige is niets zo fijn om anderen “de schuld” te geven van dingen die niet goed zijn gegaan in hun leven zonder daarvoor eigen verantwoordelijkheid te nemen en zich af te vragen: “wat had ik zelf aan deze situatie kunnen doen?” #reflectie.
Uiteindelijk draagt dit niet bij aan jouw geluksgevoel! Je blijft “wachten” of afhankelijk van die ander, die een situatie voor jou moet oplossen. Soms zit dit gedrag zo in je systeem dat je jezelf daar niet eens meer van bewust bent.

Goed om te weten:

  • Je verantwoordelijkheid nemen is he-le-maal niet moeilijk. Aan de slag ermee dus. Jij hangt je eigen slingers op, niemand anders bouwt jouw eigen feestje. Tenzij je ze uitnodigt natuurlijk, maar dat is weer iets anders. 😉
  • Wil je verandering? Neem initiatief en pak je verantwoordelijkheid!
  • Hoe vervelend sommige dingen ook zijn die gebeuren of gebeurd zijn. Je hebt er lang niet altijd grip op en je kunt ze ook niet altijd veranderen. Dat is een feit. Hoe je met een situatie omgaat, daar heb je wel grip op, want dat bepaal jij zelf.
  • Kies voor je geluk en houd je energie positief.
  • Lijkt alles uitzichtloos? Dan kun je 2 dingen doen. Of je houdt het uitzichtloos, dan weet je zeker dat er niets verandert. Of je bekijkt je mogelijkheden en gaat aan de slag met de eerste actie op weg naar meer geluk.🍀

Geluk maak jezelf. It’s up to YOU!
Kies bewust.

#feelgoodandshine