// SECRETARESSEDAG //

Gisteren had ik een super leuk coaching gesprek met een klant. Zij is management assistente. We hadden het onder andere over haar rol en plek in het bedrijf waar ze werkt en over haar taken. Maar ook vooral over haar taken die ze er eigenlijk zomaar “bij” doet. Omdat ze dat al zo lang doet, is het gewoon geworden voor de managers waarvoor ze werkt. Ze vinden dat maar normaal en niet meer bijzonder. Ze zijn daar immers aan gewend geraakt. Aan die extra service. Mijn klant vind het lastig om “nee” te zeggen, omdat ze niemand wil teleurstellen. Ondertussen ligt haar bordje steeds voller met veelal “bijzaken” die inmiddels “hoofdzaken” lijken te zijn geworden.

Ook worden haar dagen steeds langer en werkt ze steeds vaker ’s avonds ook nog even. Want een verslag uitwerken overdag is al een uitdaging op zich met alle telefoontjes, adhoc BIJzaken, afspraken plannen, agenda’s bijhouden, emails beantwoorden, acties uitzetten/bewaken die als taken op een dag ook voorbij komen. Waarvan wordt verwacht dat alles lekker doorstroomt en binnen no-time is afgehandeld. Het woord ‘geduld’ bestaat niet…

Het liefst zou mijn klant zich verder willen ontwikkelen in haar rol zodat deze meer vorm en positie krijgt. Ze weet alleen niet wanneer én hoe ze dit zou moeten doen. In ieder geval iets met tijd.
Ook heeft ze soms best wel een mening die ze zou willen uiten als ze bij een meeting zit. In haar ogen is die zeker van toegevoegde waarde voor het bedrijf. Maar van haar wordt verwacht dat ze gewoon haar mond houdt… Ze voelt zich niet gehoord en gezien. Ze is immers maar een management assistente.

Ze weet en voelt dat ze veel meer in haar mars heeft. En wil haar talenten goed in zetten. Alleen loopt ze op dit moment een beetje vast. Daarom heeft ze mij ook om hulp gevraagd. Heel goed idee.
Om hulp vragen. Dat is actie één. Blijf niet worstelen na tig gesprekken met je manager(s) wat tot nu toe op zich prima gesprekken waren, alleen met NUL verandering. Ze zit voor de zoveelste keer in de “afwachtstand”. Waardoor ze minder gemotiveerd is, het overzicht kwijt raakt en voortdurend moe is. Wat ook doorwerkt in haar privé leven.

Herken jij dit ook?

Ik heb een bewezen 5 stappenplan ontwikkeld waarin ik jou precies leer hoe jij de regie terugpakt, hoe jij jouw plek stevig neer kunt zetten, overzicht kunt houden, toegevoegde waarde kunt leveren en waar hoofdzaken weer gewoon hoofdzaken zijn. Zodat je meer rust in je hoofd krijgt, energie overhoudt thuis én op het werk en veel meer vrijheid gaat ervaren.

Ben jij er klaar voor?

Neem gerust contact met me op. Leuk!

PS.1. Morgen is het secretaressedag! Ben jij leidinggevende én heb jij een secretaresse, assistente of ondersteuner? PLEASE VERGEET DIT NIET. Haar rol is onmisbaar en van grote toegevoegde waarde. Juist voor jou.

PS.2. Wil je regelmatig tips en inspiratie ontvangen volg me dan op Instagram, Facebook of LinkedIn.

Maak jouw dag mooi!

Feelgood&Shine,

Mechie
Lifecoach, trainer, spreker

fotografie: Wim Roefs.