// Je leidinggevende opvoeden… //

Soms zou je hem (of haar) toch het liefste achter het behang plakken hè. Omdat hij alweer zelf in zijn agenda heeft zitten rommelen, waardoor bijvoorbeeld de hele afsprakenreeks per ongeluk is verdwenen. En bij die afsprakenreeks staat er dan natuurlijk ook nog een andere “collega” in die dan ook de pineut is. Want die staat dan vrolijk aan de deur te wachten voor Jan met de korte achternaam. Dan weet je het wel hè… Dan heeft ie het weer zelf gedaan. Of zo’n geval dat je écht iets moet overleggen en dat je hem dan niet kunt bereiken als je hem nodig hebt. Ook zo’n irritatiefactortje. Of, je kent het wel, dat er aan het einde van de dag een spoedklus op je bureau wordt gedumpt en hij dan vrolijk “fijne avond” roept en er zelf tussenuit peert.  En jij gewoon blijft lachen als een boer(in) met kiespijn… want ondertussen weet je ook wel dat je óf langer doorwerkt óf ’s avonds thuis nog wat gaat doen, of de volgende ochtend extra vroeg begint. Want ja, iemand teleurstellen (zelfs je leidinggevende niet), is ook niet echt jouw ding.

Maar die last minute klussen kunnen ook anders! Kwestie van opvoeden én je grenzen stellen.
Met mijn ruim 20 jaar ervaring door alle lagen en niveaus heen van een organisatie in diverse “secretaresse functies”, weet ik dat je jezelf continue voorbij kúnt lopen. Kan gezellig zijn, als je ondertussen ff naar jezelf zwaait en lacht.
Maar is dat handig? Nee. Totaal niet.

Omdat je:

  • Geleefd wordt
  • Continue achter de feiten aan loopt
  • Energie lekt
  • Brandjes blijft blussen
  • Uit balans raakt, wat je in eerste instantie zelf niet in de gaten hebt
  • Geen tijd hebt om je in nieuwe dingen te verdiepen
  • Uiteindelijk ook geen voldoening meer hebt
  • Werkdruk hoger is, dan je werkgeluk

Herken jij dat ook?

Door grenzen te stellen, jezelf te laten zien én te blijven ontwikkelen is opvoeden eigenlijk helemaal niet zo heel moeilijk. Kwestie van je verantwoordelijkheid pakken. Én dat laatste is vaak toch wel een dingetje. Want hoe dan?
En als ik NEE zeg, voel ik me zo schuldig en ongemakkelijk.

Ik heb een 5 stappenplan ontwikkeld waarin ik jou precies kan jou leren hoe je zonder schuldgevoel je grenzen aangeeft én bewaakt, door minder werkdruk meer werkgeluk ervaart (en nog veel meer natuurlijk), zodat jij energie overhoudt om te doen wat jij het liefste doet: ontzorgen!

Jij bent goud waard!

Meer weten? Neem contact met me op. Leuk!

En nou doorpakken jij.
Van doormodderen is nog niemand blij geworden…

Maak jouw dag mooi!

Mechie

PS 1. Op Instagram stories en Facebook deel ik dagelijks gratis tips en inspiratie. Leuk als je me volgt!
PS 2. Hoe goed ken jij jezelf eigenlijk, ontdek het in de gratis zelfkennistest.