// Plank voor je kop? //

Vroeger, als kind, wilde ik altijd kraamvrouw worden, beetje op de markt kleding verkopen. Later bleek kraamvrouw heel iets anders te zijn. Toen wilde ik dokter worden. Dat is niet echt gelukt. Ben uiteindelijk wel in het ziekenhuis terecht gekomen :).

De laatste jaren bleef het maar knagen, ik wil wat meer bijdragen hier aan deze soms hele gekke wereld, waar ik veel doodongelukkige mensen zie worstelen. In hun werk of privé leven.

Gewoon hene aan het doen zijn op zijn Brabants gezegd. Met andere woorden; lekker blijven aanmodderen. Soms verdoofd, soms bewust, soms zonder erg.

Maar het leven gaat door. En IEDEREEN maar dan ook echt IEDEREEN heeft een deadline. Letterlijk. Als je dat besef hebt en terugkijkt op je huidige leven en ziet wat je allemaal had kunnen bereiken, welke activiteiten je had kunnen ondernemen op allerlei levensgebieden. Maar wat je niet hebt gedaan… Uit angst of uit onwetendheid.
Welke prijs heb je daar uiteindelijk voor betaald omdat je niet de juiste stappen durfde te zetten? 
De prijs die niets maar dan ook niets heeft toegevoegd aan jouw levensgeluk, omdat je niet deed waar je naar verlangde. Vaak doe je maar wat, zonder doel, zonder plan. Wat betekent: een fundering die wankelt. Helderheid, wilskracht en positieve mind; daar draait het om.
Het mooie is; het is nooit te laat. Je kunt elke dag opnieuw beginnen. Elke keuze die je maakt, bepaalt jouw richting en daarmee de kwaliteit van jouw leven. Altijd.

Je hebt elke dag de keuze om het anders te doen, welke keuze maak jij vandaag? Je mindset zit vol met overtuigingen. Aangeleerd, gekopieerd of zelf bedacht. Overtuigingen zijn gedachten. Gedachten kun je veranderen. Houd ze positief en zuiver.

Kies bewust. Waar een wil is, is een weg.

We leven in de drukke en gehaaste wereld. Een sneltrein die dag in, dag uit voorbij sjeest. Alsof je geleefd wordt. Sterker nog; je wordt geleefd als je niet op let. Daar doe je namelijk zelf aan mee. Door maar continue JA te zeggen terwijl je NEE bedoeld.  Letterlijk in die trein zitten, je kijkt naar buiten, maar je ziet eigenlijk niets, je bent alleen maar druk in je hersenpan, van het éne sjees je naar het andere. Geen bewustwording, onrust, geen tot weinig opname van je zintuigen. Alles… en echt alles… gaat langs je heen. Sociaal een druk leven, of je werkt ’s avonds nog lekker lang door. Totaal geen balans. Soms misschien ook nog geen fijn ‘thuis’. Je doet maar wat zonder concreet plan en doel.

Tot dat de man met hamer komt en je misschien wel tegen een dikke vette burn-out aan zit of totdat er wel een lichtje gaat branden en je jezelf de vraag stelt; is dit het wel? Voor wie doe ik dit eigenlijk? Leef ik mijn eigen leven wel zoals ik dat voor ogen heb?

Met niemand wil ik ruilen, iedereen heeft zijn eigen rugzak vol met shit. Vervelende gebeurtenissen; daar heb je niet altijd grip op. Hoe je er mee om gaat wel.
Zoek naar de verbinding in jezelf, dat is jouw koers.

Maak de wereld mooier, begin bij jezelf.

Zet persoonlijk leiderschap in om naar een next level te groeien. 
10 november is de masterclass en speciaal voor jou met een aanbieding. 
Durf jij in de spiegel te kijken en stappen te gaan zetten?
Voor meer informatie kijk je bij: Diensten > Masterclass Persoonlijk Leiderschap.

Veel mensen hebben een plank voor hun kop. Besef wat jouw persoonlijke plank is. Want als jij jouw plank kunt zien, kun je hem ook laten zakken en dé actie ondernemen die daarbij past.

#feelgoodandshine