Vorige week vrijdag kreeg ik vakantie. En ook bij mij loopt lang niet alles zoals ik wil of plan :-). Dat lijkt soms misschien wel zo, maar ook ik ben gewoon een mens. En dan gaan er wel eens dingen mis. Soms leuk. Soms niet leuk. Het mooie ervan; het geeft altijd inzichten. Als je ervoor open staat tenminste.
Mijn vakantie startte wat minder prettig; want in de nacht van donderdag op zaterdag werd ik ziek en had ik ineens een abonnement op de wc. Veel braken en diarree. GATSIE.
Nu heeft elk nadeel zijn voordeel; ik heb wat reserve nu voor mijn vakantiekilo’s 😊.

Dus vrijdag zei mijn lichaam; HO STOP. OP DE REM GRAAG.
En dat vind ik moeilijk hè. Nog steeds. Ik doe het overigens wel, want ik weet ook als ik het niet doe, dan duurt het alleen maar langer.

Diezelfde vrijdag nam ook mijn oudste afscheid van groep 8. Daar moest ik natuurlijk bij zijn. Dus. Ik was er bij. Precies 30 minuten. Toen dacht ik NU MOET IK WEG ANDERS GA IK OUT…
Gelukkig was mijn zoon al “uitgegleden” zoals dat heet, dus dat had deze mams mooi gezien. Inclusief foto’s gemaakt. Daarna voor de rest van de dag op bed tot 19.00 u.

Want ook diezelfde vrijdag zouden we voor de eerste keer een heel weekend lang gaan zeilen op de boot. Inclusief slapen. Een nieuw avontuur. We hebben sinds kort dus een boot; een lang gekoesterde droom van mijn vriend. Ik stimuleer en help graag bij iemands dromen, zodat ze ook uit kunnen komen. Dat is mijn grootste missie. ❤

Ik heb die hele middag geslapen. En ik was natuurlijk het verre van fit. Maar het ging wel weer. En omdat iedereen zich zó verheugd had op de eerste keer op de boot slapen, gingen we later dan gepland toch naar de boot. Niet meer gezeild die avond. Moest natuurlijk wel een compromis sluiten.
De kinderen gingen meteen spelen, naar het water, naar het voetbalveld, naar de speeltuin. Heerlijk, echt vakantie!
Ik heb de vakantie niet ingeluid met wijn. Maar met water in een wijnglas. Psychisch werkt dat beter voor mij haha. Het was een heerlijke relaxte vakantieavond met mijn samengesteld gezin.

Onze boot is niet zo heel groot, dus het is passen en meten met slapen. Met z’n allen in één open ruimte zeg maar. Dat is al een uitdaging op zich… We sliepen voor de eerste keer op de boot.

Ik ben echt een zeikwijf eerste klas. Want ik moet zo’n 3 x per nacht naar het toilet om te plassen. Dus ik ging voor de eerste keer via de steiger naar het toiletgebouw. Het was al een uitdaging om niemand wakker te maken… Ook vanuit de boot stappen op de steiger geeft best wel een turbulentie. 😊
Ik had geen zaklamp bij me, omdat in de steiger zelf verlichting zit. Dus ik vond het ook niet echt nodig om er eentje mee te nemen.

Nou daar ging ik. Het was toch iets donkerder dan dat ik had ingeschat. De verlichting in de steiger was eerder een richting dat verlichting… Wat een avontuur. Ik weet niet of je ooit bent wezen skiën of in zware mist hebt gereden met de auto. Dat je op een gegeven moment het gevoel krijgt, dat je niet meer weer waar je bent, waar je rijdt (of skiet..), dat je de controle HELEMAAL kwijt bent. DAT. GEVOEL. Ken je dat?

Dat gevoel precies, had ik toen ik op de steiger liep naar het toiletgebouw. Het duurde een eeuwigheid voordat ik er was. Elk moment dacht ik dat ik het water in kon vallen. Het was spannend. Het was een avontuur. Ik voelde me kwetsbaar. En toen moest ik ook nog terug hè. Ik schrok me kapot van de eenden die ineens AAN gingen. Zij schrokken waarschijnlijk weer van mij…

Even terug naar dat gevoel. Dan ben je ZO op jezelf aangewezen.
Dan sta je echt in NO TIME enorm in verbinding met jezelf.
Dan is er verder helemaal niks waar je op terug kunt vallen.
Dat is puur. PURE WAARHEID.
Dan kun je je niet verschuilen.
Dan moet je echt dealen met jezelf.
Dan heb je geen masker.
Dan weet je meteen wat wel of niet belangrijk is.
Dat is wie je écht bent. Dat is wat je écht voelt.
Dan is het meteen duidelijk wat je nodig hebt. Of waar je naar verlangd.
Dan valt alle flauwekul in één klap weg. 

Dan draait het precies waar het om zou moeten draaien in mijn optiek.
Verbinding met jezelf.
Het échte leven.
Om groei.

En je kunt alleen écht groeien als je de waarheid onder ogen durft te zien. Als je eerlijk bent naar je zelf. Als jij je niet beter voordoet dan je bent. Alleen op basis van waarheid kun je pas écht meters maken. De rest is fake of flauwekul. Groeien op basis van fake is, wint het nooit van de waarheid. Het enige waar je invloed op hebt, is de waarheid. Snap je?

Dat was mijn grootste inzicht toen ik weer terug was van de boot. En deze wilde ik graag met jou delen.

Wat is jouw waarheid? Is wat je jezelf wijsmaakt wel reëel? Ben jij eerlijk naar jezelf? Of laat je je gek maken door dat stemmetje in je hoofd? Goed om in je vakantieperiode eens over na te denken.

Pure groei geeft ook puur geluk.

Weer terug naar het bootavontuur. Zaterdag zeilen. Alleen de wind stond zo verkeerd. Dat zeilen geen optie was, dus op het motortje naar de volgende bestemming. Halverwege viel het motortje uit.
Lichte paniek…
De brandstof was op. Tsja, het was ook de eerste keer hè met zo’n lange tocht…. Wisten wij veel hoe lang we met één tank konden varen 😊.
Natuurlijk hadden we genoeg brandstof in voorraad.

Zondag einde middag terug zeilen. We wilde de haven uitvaren en dat doen we op de motor. Wat denk je; DE MOTOR START NIET…
Weer lichte paniek. Desnoods taxi bellen en boot laten staan. Ik denk altijd maar; oké, wat kan er nog allemaal WEL?
Met behulp van een soort van startkabelachtig apparaat (geen idee hoe dat ding heet), ging de motor het uiteindelijk doen.

Dus het werd op de motor terug, want we durfde dat risico niet te nemen om hem tussendoor uit te zetten.
Eind goed al goed! De motor bleef het de hele rit doen.
Want een mooi bootavontuur met fijne inzichten.

Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Denk altijd; wat is er dan wel mogelijkheid?
Onthoud; je hebt alleen invloed op de waarheid.
Verbind je eerst met jezelf.
Weet; het gaat overal weleens mis… of anders dan gepland.

Op 27 augustus geef ik een KickStart Workshop Ik Wil Gaan Knallen Als Een Malle. Deze workshop draait om jou en om jouw waarheid. Zodat je leert om daar naar te handelen. Te leven op jouw voorwaarden. Doen wat jij het allerliefste doet. Als jij denkt; ik ben hier voor MEER en ik weet niet goed hoe waar te beginnen, dan is deze workshop zeker iets voor jou.

Ik denk dat jij hier voor MEER bent en ik vertel jou graag de waarheid. Ook al dat soms niet wat je wilt horen… 🙂
Alleen daarmee behaal je winst en kun je écht groeien.

Doe je mee?

Maak jouw dag mooi!

PS1 als je het leuk vindt om mijn leven te volgen, kijk dan dagelijks m’n stories op Instagram
PS 2 de blog is veel langer geworden dan gepland…. 😉