// Blijf jij dichtbij jezelf in een relatie? // 

Als verliefdheid houden van wordt.
Als je steeds meer weer je eigen ding gaat doen.
Als je merkt dat je niet meer jezelf kunt zijn.
Als je overdreven aanpassingsgedrag vertoont.
Als je van wij naar ik gaat.

Signalen waaruit blijkt dat je niet jezelf bent in een relatie. Je gaat over je grens heen waar je jezelf uiteindelijk het meest mee hebt, maar ook voor de ander is het niet eerlijk. Je verliest je zelf als het ware. Redenen hiervoor kunnen zijn dat jezelf (nog) niet goed weet wat je precies wilt, dat je onzeker bent, dat je angsten hebt door bijvoorbeeld (vervelende) gebeurtenissen uit het verleden.

Wat wil je nou echt? Wat past er bij jouw behoeften? Wat heb je voor verlangens? En hoe stem je dat op elkaar af, zodat je beiden de gewenste situatie bereikt, zonder jezelf te verliezen en je continue aan te passen aan de leefwijze van de ander.
Hoe dichter jij bij jezelf blijft, hoe makkelijker het is om aansluiting te vinden bij hetgeen wat écht bij je past. Hoe verder je verwijderd bent van jezelf en je eigen identiteit niet helder hebt, hoe meer kans dat er dus geen aansluiting is en hoe meer issues er kunnen zijn.

Het ideaalplaatje bij een ander zoeken, lijkt de oplossing wanneer de aansluiting er niet meer is. Zolang jij je eigen identiteit niet helder hebt, jouw issues niet verwerkt hebt, zal je altijd tegen dezelfde problemen aanlopen. Zorg dus eerst dat je met jezelf aan de slag gaat, zodat jij voor eens en altijd dichtbij jezelf kunt blijven.

Zorg dat je bereikbaar bent voor jezelf én voor de ander. Sloop die muur om je heen en onderzoek de mogelijkheden.

Zodat er balans is voor je eigen dingen en de wij-dingen en er ruimte is voor elkaars behoeftes en verlangens die je relatie uniek maken. Die balans is voor iedereen verschillend. Maak ‘m passend en blijf in liefde verbonden.

Laat jezelf zien, jij mag er zijn!

#feelgoodandshine