// AL DIE ROLLEN OOK…//

Heb jij dat ook? Dat je het soms lastig vindt welke rol je moet pakken? Ik bedoel je hebt met zoveel rollen te dealen.
Om er maar even een paar van mezelf op te noemen (er zitten zeker een paar rollen bij die jij ook herkent);
– je bent dochter
– je bent vrouw
– je bent vriendin
– je bent partner
– je bent (alleenstaande) moeder
– je bent taxichauffeur
– je bent luizenmoeder
– je bent knutseljuf
– je bent je eigen baas
– je bent minnares
– je bent een 2e google… (want maaahaaaam :-))
– je bent adviseur
– je bent tuinvrouw
– je bent huisvrouw
– je bent rots in de branding
– je bent sporter
– je bent op je werk ook nog iets 🙂 en binnen die functie zitten ook weer heel veel rollen.

Ik ben bijvoorbeeld super trotse eigenaresse van Feelgood&Shine.
Dus ik zou ook gewoon kunnen zeggen dat ik directeur ben. Maar alle lagen daaronder ben ik ook.
Ik ben trainer, lifecoach, programmamaker, strateeg, gastvrouw, administratiemedewerker, etikettenplakker, salesmanager, contentkoningin (vlogger, blogger roept u maar…) hoofdredacteur, gesprekspartner, webmaster, applicatiebeheerder enzovoort.
Daarnaast ben ik ook managementondersteuner en ook nog ambtelijk secretaris waar ook weer heel veel sub rollen in zitten.

Met al die rollen, heb je als vanzelf veel ballen de lucht in te houden….
Dat is soms best lastig.

Soms neem je (onbewust) een rol op je die helemaal niet je rol is.
Soms moet je knokken voor je rol of je positie.
Soms is je rol binnen je functie helemaal niet duidelijk.

Hoe zit dat bij jou op je werk? En thuis?

Ik weet nog heel goed dat mijn rol als kind (8 jaar) in rap tempo is veranderd naar een volwassenrol. Wat eigenlijk niet mijn rol was, maar wel mijn plek werd binnen het gezin. Dat heeft veel impact gehad in mijn opgroei periode en hoe ik ben gevormd als persoon. Het is een te lang verhaal om dat in deze blog te verwerken. Als je het leuk vindt om te lezen kun je twee dingen doen.

1. Lees een klein gedeelte op de “over mij” pagina van mijn website.
2. Koop hier mijn Feelgood&Shine e-Mechazine voor groei én geluk. Daar vind je de uitgebreide versie én nog heel veel meer inspirerende en openhartige verhalen. Staan ook masterclasses in. Lifestyle. Reizen. Echt goed leesvoer als zeg ik het zelf met heel tips en inspiratie voor de vrouw van nu.

Weer terug naar het verhaal. De rol verhoudingen kloppen dan ook niet meer. Toen wist ik dat niet. Ik heb dat ook heel lang niet geweten. Dingen lopen zoals ze lopen en als jij je daar niet bewust van bent, dan blijft het zo.

Totdat het besef komt dat het zo is.
Totdat je daar een studie van maakt.
Totdat je je daarbij ook laat helpen.

Dat is wat ik heb gedaan. Ik vraag hulp bij een coach of psycholoog die verder zijn dan ik. Zodat ik er nog meer van kan leren en ontdekken.
Dat doe ik overigens nog steeds. Dat is de enige manier om sneller te groeien en niet te lang blijven aanmodderen. Het wiel is allang uitgevonden.

Ik wilde de mijn plek weer innemen die past bij de rol en rollen die ik nu heb.

En dat is fijn. Het is fijn om hulp te hebben bij je vraagstukken. Het is fijn als iemand met je meekijkt. Het is ook fijn wanneer die hulp zelf met de poten in de klei heeft gestaan. Die weet waar je het over hebt. Die niet alleen acteert vanuit een boekje. Levenservaring is minstens zo belangrijk.

Naast al die rollen ben je er zelf ook nog met al je behoeftes en verlangens. Ik doe maar even een gooi;
– tijd voor jezelf
– tijd om met je vriendinnen ordinair op pad te gaan
– tijd om te shoppen
– tijd om een boek te lezen
– tijd om te netflixen
– tijd om te badderen
– tijd om naar de sauna te gaan
– tijd om je te vervelen; zodat er vanuit rust nieuwe inspiratie ontstaat
– tijd om te masturberen (ik bedoel dat is ook gewoon de natuur, hoeven we helemaal niet moeilijk over te doen. Bovendien is het goed voor de mens :-))
– etc.

Maar juist DIE DINGEN ontbreken je dikwijls aan de tijd.
Daarom zou ik jou willen vragen om na te denken welke rol jij pakt die je niet zou hoeven pakken omdat het NIET jouw rol is.
En dan kun je die TIJD mooi gebruiken voor jezelf!

Heel veel succes. Ik zou het super vinden als je jouw inzichten met mij zou willen delen; dat kan hier.

Nou doei hè!

PS 1. Als je het lastig vindt, dan is de kickstart workshop een heel goed idee!
Deze vindt plaats op dinsdagavond 27 augustus en de investering is mini.

PS 2. Een gratis sessie is ook altijd een goed idee. Dan krijg je 30 minuten van mijn tijd waarin ik jou kei goede tips geef op jouw vraagstuk waarmee je direct mee aan de slag kunt gaan. Deze sessie vindt bij voorkeur plaats via skype (kan ik je toch even zien, wel zo fijn) en telefonisch kan ook! Je kunt ‘m hier aanvragen.

PS 3. Als je meer uit je dag wilt halen, heb ik ook nog 20 tips voor je in petto. Deze kun je hier aanvragen.

#feelgoodandshine